Skip to content

Dra om el i ditt hus, lägenhet eller fritidshus

WE SHOW UP

Vi är passionerade, kreativa elektriker och vi gillar det vi gör. Vi drar om din el. Vi har lokal närvaro i Uppsala och elektriker med hög servicenivå.

Kampanj! Dra om el i hus eller lägenhet. Kostnadsfri besiktning och offert i Uppsala.

Att dra om el i hus eller lägenhet bör utföras efter cirka 40-50 år för att elen ska vara säker och på en godkänd nivå i fastigheten. Gamla elledningar är en av de vanligaste orsakerna till bränder i villor och det finns fortfarande många villor, lägenheter och fritidshus i Sverige där elen måste dras om på grund av att man inte når upp till dagens säkerhetskrav gällande elinstallationer.

Det är vanligt att elledningar i äldre fastigheter fortfarande är ojordade och som fastighetsägare har man yttersta ansvaret att huset har en fungerande elanläggning. Köper du ett äldre hus måste du ta in en behörig elektriker som ser över det befintliga elsystemet. På Hem Elektriker har vi erfarenhet av både elbesiktning och installation.

Får man dra om el själv?

Vi får ofta frågan om man som lekman får dra om en del av elen själv i sin bostad så är svaret nej! Elektriska installationer måste alltid utföras av en certifierad och behörig elektriker. 

Omdragning av el vid renovering av fastighet
Drar om el vid renovering av fastighet.

Kostnad för att dra om el?

Så vad kostar det att dra om el? Det är en fråga som inte är helt lätt att besvara. Därför är det första steget att ta hem en av våra behöriga elektriker som tittar igenom det befintliga elsystemet. Det är för att kunna göra en överslagsberäkning på vilka elkomponenter som behöver bytas ut och hur lång tid arbetet kan ta att utföra för att få fram en kostnad.

Material som brukar behövas när man drar om el är, elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare, elmätningstavla, strömbrytare, eluttag (infällda eller utanpåliggande), lamputtag för taklampor, elledningar och övrigt elmaterial.

Dra om elen och öka värdet på fastigheten

Det är inte ovanligt att fastighetsägare renoverar sin bostad när det är dags för försäljning för att göra huset eller lägenheten mer lättsåld och för att få ett bättre slutpris. Det är bättre att ta tag i renoveringarna och göra din fastighet säkrare genom att dra om elen i bostaden även om du inte tänker sälja din bostad inom en snar framtid. Njut av förbättringarna samtidigt som du ökar värdet på din bostad inför en eventuell framtida försäljning.

Glöm inte heller att du som husägare kan använda dig av ROT-avdrag när du drar om elen i din bostad. Det innebär 30 % mindre arbetskostnad.

Kontakta oss på Hem Elektriker i Uppsala för en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig att ta fram ett kostnadsförslag för din fastighet.

Kostnadsfri offert för att dra om el i ditt hus eller lägenhet?

För att bedöma uppdraget och ge rätt offert rekommenderar vi att ni börjar med att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi finns i Uppsala.